Eenvoudige toediening - stap voor stap

MICROLAX® Easy Video Guide

Lees voor baby's en peuters tot 3 jaar de volgende gebruiksaanwijzing

De voorbereiding

Bij kinderen die al geen luiers meer dragen is het het eenvoudigste om het middel toe te dienen in de houding waarin gewoonlijk de bips wordt afgepoetst.

Draagt het kind nog luiers, dan kan Microlax het beste worden toegediend in de houding waarin de luiers worden verschoond.

Toediening van het minilavement

Verwijder het kapje van de tube en druk een druppel van het middel uit de canule. Dat maakt de invoering van de tubehals nog makkelijker! Voer nu zachtjes de hele tubehals (bij kinderen tot 3 jaar tot aan de markering) in de endeldarm in. Dat gaat heel makkelijk, want het buisje is dun en nauwelijks voelbaar.

Leging van de tube

Leeg nu de inhoud van de tube (bij kinderen tot 3 jaar slechts de helft) in de endeldarm door de tube zachtjes samen te drukken.

Verwijdering van de tube

Trek vervolgens de tubehals uit de endeldarm, maar houd daarbij de tube samengedrukt. Nu zou het kind meteen moeten opstaan en bewegen. Zo kan de gel-achtige oplossing zich optimaal verdelen.

Na de toediening

Binnen 5 tot 20 minuten na de toediening vindt meestal al een milde en pijnloze leging van de endeldarm plaats - helemaal zonder buikkrampen of opgeblazen gevoel.

Na gebruik wordt de mini-tube weggegooid - simpel en hygiënisch!

Mocht u nog vragen hebben: raadpleeg uw kinderarts of apotheker over Microlax.

Microlax is zonder recept verkrijgbaar bij uw apotheek of via een recept van uw huisarts.

Back to Top

© Johnson & Johnson Consumer B.V. 2018. KOAG nr: 33-0215-0281. Laatst bijgewerkt op: 19 february 2015.

Deze site is gepubliceerd door Johnson & Johnson Consumer B.V., die als enige verantwoordelijk is voor de inhoud van de site. De site is bedoeld voor een Nederlands publiek.

MICROLAX® Lees voor gebruik de bijsluiter. Werkzame stoffen: natriumcitraat, dodecyl(sulfoacetaat), natriumzout 70%, sorbitol-oplossing 70%. Waarschuwing: bevat sorbinezuur. Niet gebruiken bij hemorroïden, colitis ulcerosa of proctitis.