Acute verstopping - MICROLAX® helpt snel en is mild!

Frau auf m Pott

Wellicht kent u het probleem: U heeft opeens buikpijn en een vol gevoel, maar op de WC gebeurt helemaal niets. Een dergelijke acute, harde ontlasting is meestal van korte duur en te herleiden tot een verandering in de gebruikelijke leefwijze - toch kan een verstopping onaangenaam en pijnlijk zijn. MICROLAX® biedt u dan snel en eenvoudig verlichting.

Oorzaken en gevolgen

Bij een acute verstopping is er vaak sprake van een plotselinge verandering in de leefomstandigheden of -gewoonten. Een verandering in het voedingspatroon, een toegenomen consumptie van verstoppingen in de hand werkende levensmiddelen zoals chocolade of bananen, een verandering in de hormoonhuishouding (bijv. door een zwangerschap), een reis of bedlegerigheid na een operatie: al deze omstandigheden kunnen een tijdelijke harde ontlasting veroorzaken. Buikpijn, een opgeblazen buik en een pijnlijke stoelgang zijn het gevolg. 

MICROLAX® biedt u snelle hulp

Maak van een constipatie geen langdurige kwelling: MICROLAX®  brengt binnen 5 tot 20 minuten een milde en planbare manier verlichting bij harde ontlasting. De werkzame stoffen (natriumcitraat, dodecyl(sulfo-acetaat) en sorbitol) hebben een lokale werking in de endeldarm. De ontlasting vindt nu heel normaal plaats, zonder buikkrampen of diarree.

Hier komt u meer te weten over het werkingsprincipe van MICROLAX®.

MICROLAX® is zonder recept verkrijgbaar bij drogist en apotheek.

Back to Top

© Johnson & Johnson Consumer B.V. 2018. KOAG nr: 33-0215-0281. Laatst bijgewerkt op: 19 february 2015.

Deze site is gepubliceerd door Johnson & Johnson Consumer B.V., die als enige verantwoordelijk is voor de inhoud van de site. De site is bedoeld voor een Nederlands publiek.

MICROLAX® Lees voor gebruik de bijsluiter. Werkzame stoffen: natriumcitraat, dodecyl(sulfoacetaat), natriumzout 70%, sorbitol-oplossing 70%. Waarschuwing: bevat sorbinezuur. Niet gebruiken bij hemorroïden, colitis ulcerosa of proctitis.