MICROLAX® – Zorgt snel en planbaar voor verlichting binnen 5-20 minuten!

  1. Houdt de tube aan het onderste gedeelte vast en draai en trek met een lichte beweging de dop eraf. Knijp voorzichtig een druppel vloeistof uit de tube; hierdoor wordt de mini-tube vettig, hetgeen het inbrengen vergemakkelijkt.
  2. Ga in de gebruikelijke houding op het toilet zitten of ga in licht gehurkte houding staan en voer de mini-tube volledig in het rectum in. De top  van  de tube is  dunner dan een zetpil en maakt een nauwelijks voelbare en gemakkelijke invoer mogelijk. Het kan daardoor ook bij baby's worden gebruikt. Bij kinderen tot zes jaar de tube slechts tot de helft van het rectum inbrengen.
  3. Knijp de gehele inhoud van de tube eruit. 
  4. Trek vervolgens de tube terug, maar houd deze daarbij samengedrukt. Sta na de toediening weer op en knijp de billen licht samen, zodat de oplossing niet naar buiten kan lopen. Belangrijk: Probeer de ontlasting ca. 5 minuten op te houden om een zo optimaal mogelijke werking te bereiken.
  5. Gewoonlijk vindt binnen 5 tot 20 minuten na de toediening al een milde leging van de endeldarm plaats - zonder buikkrampen of opgeblazen gevoel.

Na gebruik wordt de mini-tube weggegooid - simpel en hygiënisch!

Tips voor gebruik bij baby's en kinderen:

  • De toepassing gebeurt eenvoudig in dezelfde positie als tijdens het omdoen van een luier.
  • De hals van de tube moet slechts voor de helft (zie markering op de hals van de tube) ingebracht worden en de inhoud van de tube moet in de endeldarm geleegd worden.
  • Breng na de toediening de benen van de baby weer bij elkaar en druk ze op het commodekussen, zodat de oplossing niet naar buiten kan lopen.
Back to Top

© Johnson & Johnson Consumer B.V. 2018. KOAG nr: 33-0215-0281. Laatst bijgewerkt op: 19 february 2015.

Deze site is gepubliceerd door Johnson & Johnson Consumer B.V., die als enige verantwoordelijk is voor de inhoud van de site. De site is bedoeld voor een Nederlands publiek.

MICROLAX® Lees voor gebruik de bijsluiter. Werkzame stoffen: natriumcitraat, dodecyl(sulfoacetaat), natriumzout 70%, sorbitol-oplossing 70%. Waarschuwing: bevat sorbinezuur. Niet gebruiken bij hemorroïden, colitis ulcerosa of proctitis.