MICROLAX®. Milde werking, binnen slechts 5-20 minuten.

Het werkingsprincipe van MICROLAX®

1 - Het probleem
Harde en compacte ontlasting leidt tot een moeilijke en pijnlijke stoelgang.
2 - Gebruik
De MICROLAX®-oplossing wordt aan de harde stoelgang toegevoegd. Een bevochtigingsmiddel zorgt ervoor dat het oppervlak van de harde ontlasting weker wordt.
3 - Omvorming
De werkzame stoffen kunnen nu optimaal op de harde ontlasting inwerken. De ontlasting wordt daardoor zacht en soepel, want het gebonden water komt weer vrij.
4 - Uitscheiding
De nu geweekte ontlasting is in volume toegenomen en activeert de receptoren in de darmwand die het signaal voor de uitscheiding geven. De darm wordt nu op een normale, aangename manier leeggemaakt.

Zo werkt MICROLAX®

MICROLAX® biedt door zijn snel intredende werking (gewoonlijk binnen 5-20 minuten) hulp bij verstopping. De 5 ml mini-tube is eenvoudig, hygiënisch en discreet in gebruik door de makkelijke invoer in de endeldarm.

De werkzame stoffen natriumcitraat, dedecyl(sulfo-acetaat) en sorbitol zorgen ervoor dat het in de ontlasting gebonden water vrijkomt en de ontlasting zachter wordt. Binnen 5-20 minuten vindt gewoonlijk al een 'planbare' stoelgang plaats.

De gel-achtige inhoud van de mini-tube heeft een lokale en fysische werking.

Back to Top

© Johnson & Johnson Consumer B.V. 2018. KOAG nr: 33-0215-0281. Laatst bijgewerkt op: 19 february 2015.

Deze site is gepubliceerd door Johnson & Johnson Consumer B.V., die als enige verantwoordelijk is voor de inhoud van de site. De site is bedoeld voor een Nederlands publiek.

MICROLAX® Lees voor gebruik de bijsluiter. Werkzame stoffen: natriumcitraat, dodecyl(sulfoacetaat), natriumzout 70%, sorbitol-oplossing 70%. Waarschuwing: bevat sorbinezuur. Niet gebruiken bij hemorroïden, colitis ulcerosa of proctitis.