Gemakkelijke toediening - Stap voor stap MICROLAX® Easy Video Guide

Bij kinderen van 6 jaar en jonger. Raadpleeg eerst een huisarts.

1. De voorbereiding

Draai de tubekop eraf en druk een druppel oplossing uit de tubehals. Dat maakt de invoering van de tubehals nog makkelijker!

2. Invoeren van de mini-tube

Laat uw kind op het toilet zitten of licht gehurkt gaan zitten. Bij baby's is de toediening heel eenvoudig en zacht mogelijk in de gebruikelijke houding waarin luiers worden verschoond. De tubehals zou slechts voor de helft in het rectum ingevoerd moeten worden (tot de markering op te tubehals). Het kleine afgeronde kapje is bijvoorbeeld dunner dan een zetpil en maakt een nauwelijks voelbare en gemakkelijke invoer van de mini-tube mogelijk. Het kan daardoor ook bij baby's worden gebruikt.

3. Leging van de tube

Druk nu de inhoud van de tube-inhoud in de endeldarm door de tube samen te drukken.

4. Verwijdering van de tube

Trek vervolgens de tubehals uit de endeldarm, maar houd daarbij de tube samengedrukt. Breng na de toediening de benen van de baby weer bij elkaar en druk ze op het commodekussen, zodat de oplossing niet naar buiten kan lopen.

5. Na de toediening

Binnen 5 tot 20 minuten na de toediening vindt meestal al een milde leging van de endeldarm plaats - zonder buikkrampen of opgeblazen gevoel. Na gebruik wordt de mini-tube weggegooid - simpel en hygiënisch!

Mocht u nog vragen hebben: raadpleeg uw drogist, apotheek of huisarts over MICROLAX®.

MICROLAX® is zonder recept verkrijgbaar bij de drogist of apotheek.

Back to Top

© Johnson & Johnson Consumer B.V. 2018. KOAG nr: 33-0215-0281. Laatst bijgewerkt op: 19 february 2015.

Deze site is gepubliceerd door Johnson & Johnson Consumer B.V., die als enige verantwoordelijk is voor de inhoud van de site. De site is bedoeld voor een Nederlands publiek.

MICROLAX® Lees voor gebruik de bijsluiter. Werkzame stoffen: natriumcitraat, dodecyl(sulfoacetaat), natriumzout 70%, sorbitol-oplossing 70%. Waarschuwing: bevat sorbinezuur. Niet gebruiken bij hemorroïden, colitis ulcerosa of proctitis.