Zo functioneert ons spijsverteringssysteem

De darm is ongeveer 6 meter lang van de maaguitgang tot de anus. Deze enorme lengte is belangrijk, omdat het lichaam vitale voedingsstoffen en water aan de darminhoud moet onttrekken. Het spijsverteringsproces kost tijd en zou liefst niet beïnvloed moeten worden om de gezonde balans van de darmflora te behouden en de voedingsstoffenopname niet te verstoren.

Mond en slokdarm

De eerste stap in de spijsvertering vindt in de mond plaats. Het opgenomen voedsel wordt met de tanden fijn gemaakt en met het speeksel vermengd tot een voedselbrij. Daarbij worden reeds in de voeding aanwezige koolhydraten gesplitst in kleinere bestanddelen. Na het inslikken komt de voedselbrij in de ca. 25-30 cm lange slokdarm terecht.

Back to Top

© Johnson & Johnson Consumer B.V. 2018. KOAG nr: 33-0215-0281. Laatst bijgewerkt op: 19 february 2015.

Deze site is gepubliceerd door Johnson & Johnson Consumer B.V., die als enige verantwoordelijk is voor de inhoud van de site. De site is bedoeld voor een Nederlands publiek.

MICROLAX® Lees voor gebruik de bijsluiter. Werkzame stoffen: natriumcitraat, dodecyl(sulfoacetaat), natriumzout 70%, sorbitol-oplossing 70%. Waarschuwing: bevat sorbinezuur. Niet gebruiken bij hemorroïden, colitis ulcerosa of proctitis.