Darmtraagheid bij oplopende leeftijd

De meeste mensen hebben het er niet graag over. Verstopping is echter een heel normaal probleem, waarmee meer dan 40% van de mensen boven 60 jaar, vooral vrouwen, te maken krijgt.

Waarom hebben oudere mensen vaker last van obstipatie?

De verstopping op zich is geen ziekte, maar een symptoom. Bij toenemende leeftijd verandert onze darm - hij wordt opgerekt en biedt zo meer ruimte voor tussenopslag. Daardoor blijft de ontlasting langer in de darm en wordt het risico groter dat er meer vloeistof aan onttrokken wordt en de ontlasting hard wordt. Bovendien wordt de verstopping door externe factoren begunstigd.

Factoren die bij mensen op leeftijd een trage darm in de hand kunnen werken.

Bij oplopende leeftijd treden bij veel mensen niet alleen fysieke veranderingen op, maar ook ingrijpende veranderingen in de leefwijze en leefomstandigheden die een verstopping waarschijnlijker maken:

  • Leeftijdspecifieke medicijnen (bijvoorbeeld medicijnen tegen reuma)
  • Vezelarme voeding bij ouderen
  • Een gebrek aan lichaamsbeweging door lichamelijke beperkingen/bedlegerigheid
  • Te weinig vloeistofinname door afnemend dorstgevoel

Snelle en planbare verlichting bij obstipatie

De meeste laxeermiddelen werken pas binnen 6-8 uur, sommige zelfs pas na 1-2 dagen. Het verlies van de controle over het verloop van de dag wordt vaak hulpeloos geaccepteerd. Met MICROLAX® kunt u de dag weer indelen zoals u het ZELF wilt.

Gewoonlijk is al binnen 5 tot 20 minuten na toediening een gecontroleerde verlichting te verwachten. MICROLAX® werkt zeer gericht alleen in de endeldarm, zonder dat er sprake is van gewenning of afhankelijkheid van de darm. De natuurlijke darmflora van de dikke darm die op leeftijd gevoeliger reageert, wordt niet negatief beïnvloed.

Kom hier meer te weten over het betrouwbare werkingsprincipe van MICROLAX®.

MICROLAX® is zonder recept verkrijgbaar bij drogist en apotheek.

Back to Top

© Johnson & Johnson Consumer B.V. 2018. KOAG nr: 33-0215-0281. Laatst bijgewerkt op: 19 february 2015.

Deze site is gepubliceerd door Johnson & Johnson Consumer B.V., die als enige verantwoordelijk is voor de inhoud van de site. De site is bedoeld voor een Nederlands publiek.

MICROLAX® Lees voor gebruik de bijsluiter. Werkzame stoffen: natriumcitraat, dodecyl(sulfoacetaat), natriumzout 70%, sorbitol-oplossing 70%. Waarschuwing: bevat sorbinezuur. Niet gebruiken bij hemorroïden, colitis ulcerosa of proctitis.