Voeding die rijk is aan vezels: Tips om verstoppingen tegen te gaan

Iedereen heeft wel eens iets gehoord over de gunstige uitwerking van ballaststoffen, oftewel vezels, op de spijsvertering.  Vezels helpen bijvoorbeeld op natuurlijke wijze om verstoppingen te vermijden. Wat deze vezels voor de spijsvertering betekenen en welke voedingsmiddelen rijk aan vezels zijn, komt u hier te weten.

Vezels: vlijtige helpers voor onze gezondheid

Vezels zijn ware alleskunners. Zij verhogen niet alleen het verzadigingsgevoel, maar stimuleren ook de activiteit van de darm. Hoe werkt dat? Vezels binden water. Daardoor wordt de ontlasting in de darm zacht, het volume ervan neemt toe en de spijsvertering komt op gang.

Heel eenvoudig vezelrijk eten

Voor het succes op lange termijn zou u uw dagelijkse eetgewoontes moeten veranderen door over de dag verdeeld 3-5 keer vezels tot u te nemen. Wie "ballaststoffen" of "vezels" hoort, denkt meestal meteen aan muesli of volkorenbrood. Maar wist u dat ook bessen, fruit en groenten rijk aan vezels zijn? Het is dus helemaal niet zo moeilijk om vezelrijk te eten. Met enkele kleine aanpassingen in uw voedingspatroon kunt u op eenvoudige wijze uw vezelinname verhogen.

Back to Top

© Johnson & Johnson Consumer B.V. 2018. KOAG nr: 33-0215-0281. Laatst bijgewerkt op: 19 february 2015.

Deze site is gepubliceerd door Johnson & Johnson Consumer B.V., die als enige verantwoordelijk is voor de inhoud van de site. De site is bedoeld voor een Nederlands publiek.

MICROLAX® Lees voor gebruik de bijsluiter. Werkzame stoffen: natriumcitraat, dodecyl(sulfoacetaat), natriumzout 70%, sorbitol-oplossing 70%. Waarschuwing: bevat sorbinezuur. Niet gebruiken bij hemorroïden, colitis ulcerosa of proctitis.