Tips om verstoppingen bij baby's tegen te gaan

Maak u niet ongerust: Een verstopping bij baby's is niet ongebruikelijk en is vaak slechts te wijten aan een ontoereikende hoeveelheid ballaststoffen of een te geringe vloeistofopname. Vaak is een verstoring van het gebruikelijke dagritme al voldoende om een verstopping te veroorzaken.

Met de juiste voeding constipatie tegengaan

De juiste voeding speelt bij baby's en peuters een grote rol in de gezonde ontwikkeling. Maar ook wanneer uw kind flesvoeding krijgt of later overstapt naar vast voedsel, kan zich constipatie voordoen.

De juiste voeding voor baby's en peuters

Een gezonde slaap werkt regulerend

Een gezonde slaap is belangrijk voor de welzijn van uw baby. Het kleine lichaam heeft deze rustpauze onder andere nodig om de dag te verwerken en om ongestoord de voedingsstoffen uit de voeding op te kunnen nemen - een gebrek aan slaap kan onregelmatigheden in de stoelgang - zoals een constipatie - tot gevolg hebben.

De weg naar het potje

Een tijdelijke verstopping kan zich vooral voordoen tijdens de overgang van de luiers naar het potje. In deze periode zijn geduld en inlevingsvermogen van groot belang.
Regelmatige beweging helpt

De oorzaak voor spijsverteringsklachten bij baby's en peuters ligt vaak in kleine dingen, zoals een gebrek aan beweging. Hier komt u te weten hoe u uw baby kunt vermaken door te kriebelen en te spelen,  wat de beweging stimuleert. Met lichte massages kunt u de verstopping tegengaan.

Hoe beweging verstopping kan voorkomen

MICROLAX® - een snelle en milde oplossing, wanneer preventieve inspanningen niet werken

Mini-tubes zoals Microlax, bieden verlichting en zijn eenvoudig in het gebruik.

MICROLAX® - milde verlichting voor baby's en peuters. Mocht u meer willen weten, adviseren wij contact op te nemen met uw huisarts.

Back to Top

© Johnson & Johnson Consumer B.V. 2018. KOAG nr: 33-0215-0281. Laatst bijgewerkt op: 19 february 2015.

Deze site is gepubliceerd door Johnson & Johnson Consumer B.V., die als enige verantwoordelijk is voor de inhoud van de site. De site is bedoeld voor een Nederlands publiek.

MICROLAX® Lees voor gebruik de bijsluiter. Werkzame stoffen: natriumcitraat, dodecyl(sulfoacetaat), natriumzout 70%, sorbitol-oplossing 70%. Waarschuwing: bevat sorbinezuur. Niet gebruiken bij hemorroïden, colitis ulcerosa of proctitis.