Tips om verstoppingen bij kinderen te vermijden

Wanneer kinderen aan verstopping lijden, is dat niet alleen voor de kleine onaangenaam. Ook de ouders hebben het er moeilijk mee en zij willen graag het goede doen voor hun kind. De harde ontlasting wordt niet altijd door een ziekte veroorzaakt. Een tekort aan beweging en te weinig vezels in de voeding kunnen de darmactiviteit negatief beïnvloeden.

De juiste voeding voor uw kind

Ongezonde voeding en te weinig drinken kunnen verstoppingen veroorzaken. Wat te doen, als er niets meer lukt in het kleine kamertje? 

Gezonde kindervoeding zonder moeite

Hoe spelen spijsverteringsproblemen kan voorkomen

Spelen draagt niet alleen bij aan de lichamelijke ontwikkeling en sociale competentie van het kind. Door de continue beweging, juist in het spel met andere kinderen, wordt het spijsverteringssysteem 'aangezwengeld' en komt de darm op gang. Op die manier is preventie leuk!

Waarom beweging belangrijk is voor de spijsvertering

Gezonde slaap - gezonde spijsvertering

Slapen is helemaal niet zo eenvoudig als de meeste mensen denken, vooral niet voor kinderen. Daarbij is een gezonde slaap van groot belang. Is het slaapritme verstoord, dan raakt het hele lichaam uit balans. Spijsverteringsproblemen zoals verstopping liggen dan op de loer. Maar met kleine trucs die zich gemakkelijk in het dagelijkse leven laten inpassen, wordt het beslist een goede nacht.Wanneer preventie niet helpt: milde en doeltreffende verlichting met MICROLAX®.

Heeft een kind last van verstopping, dan voel je als moeder met je kleintje mee en wil je er zo snel mogelijk iets aan doen. Een goed middel voor kinderen zijn mini-tubes zoals MICROLAX® die lokaal in de endeldarm werken en mild voor het lichaam zijn. Bovendien zijn ze eenvoudig in het gebruik.

MICROLAX® - Snelle verlichting

Back to Top

© Johnson & Johnson Consumer B.V. 2018. KOAG nr: 33-0215-0281. Laatst bijgewerkt op: 19 february 2015.

Deze site is gepubliceerd door Johnson & Johnson Consumer B.V., die als enige verantwoordelijk is voor de inhoud van de site. De site is bedoeld voor een Nederlands publiek.

MICROLAX® Lees voor gebruik de bijsluiter. Werkzame stoffen: natriumcitraat, dodecyl(sulfoacetaat), natriumzout 70%, sorbitol-oplossing 70%. Waarschuwing: bevat sorbinezuur. Niet gebruiken bij hemorroïden, colitis ulcerosa of proctitis.